Voor het lichaam is een juiste verhouding tussen omega 3 en 6 in de celwand belangrijk. Beide stoffen worden omgezet in stoffen (eicosanoïden) die onstekingsachtige processen in het lichaam stimuleren of juist afremmen. Daarnaast zorgen eicosanoïden voor de communicatie van de cel met het omliggende celweefsel.

Omega 6 wordt omgezet in stoffen die onstekingsactiviteit stimuleren, hierbij worden vrije radicalen gevormd. Het lichaam neutraliseert deze radicalen met anti-oxidanten, glutathion en vitamine E bijvoorbeeld. Deze stoffen kalmeren het vrije radicalendeeltje door er een elektron af te halen. De anti-oxidanten kunnen dan niets meer tot ze dat elektron hebben doorgegeven aan andere anti-oxidanten als vitamine C, co-enzym Q10 of liponzuur. Daarna kunnen ze weer op jacht naar meer vrije radicalen. Een te veel aan vrije radicalen maakt de cellen in uw lichaam ziek en versnelt het verouderingsproces.

Eicosanoïden geproduceerd met omega 3 werken juist ontstekingsremmend. Om effectief te zijn is een juiste samenstelling van de omega 3 vetzuren noodzakelijk. Een zeer belangrijke bioactieve stof in omega 3 verzuren is EPA. Optiom bevat het hoogste gehalte EPA nl. 365 mg per capsule.

De wereld gezondheidsorganisatie (WHO) adviseert een verhouding van
1 :2 terwijl dit in ons westerse dieet nu 1: 20 is !

In Optiom 3 is omega 3 (45 EPA/10 DHA) optimaal gecombineerd met co-enzym Q10 en vitamine E.

Co-enzym Q10 is een belangrijke anti-oxidant, het regenereert de vitamine E. Daarnaast is Q10 essentieel voor een gezonde energiehuishouding. Zie voor meer info : https://www.orthokennis.nl/artikelen/co-enzymq10

Mogelijke oorzaken van een Q10 tekort zijn:

  • alcohol en nicotine
  • bepaalde geneesmiddelen (ACE remmers)
  • zware fysieke / mentale inspanningen
  • ouderdom
  • stress
  • toxines (o.a. pesticiden en zware metalen)
  • te weinig vitamine en mineralen in de voeding

Vitamine E draagt bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Een essentiële anti-oxidant dus! Zij beschermt vetzuren en vetoplosbare stoffen tegen vernietiging door zuurstof en andere gifstoffen, zoals zware metalen en bepaalde geneesmiddelen. Vitamine E is zeer belangrijk voor het cardio-vasculair systeem, voor de vruchtbaarheid en het uithoudingsvermogen.

Optiom 3 bestellen, link naar onze webshop

happy

 
Post- of bezoekadres:
Brain Nutrients BV
Halvemaanstraat 7
8201 BS, Zutphen
Nederland

KvK-nummer:
58972706

BTW/VAT:
​NL85438720101
 
 
Helaas mogen wij in verband met nieuwe Europese regelgeving niet (volledig) uitleggen waar u onze voedingssupplementen voor kunt gebruiken. Meer informatie over deze nieuwe regelgeving vindt u hier. U kunt ons mailen met vragen en voor advies op info@brainnutrients.nl. U kunt ook informatieve websites raadplegen zoals Stichting Orthokennis.
 
 
Klik hier om naar onze webshop te gaan.